Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Vikend oddih v Termah Dobrna (Random Sunday #53)

Moje "Random Sunday" nedelje so postale čisto slovenske, ampak o nekaterih stvareh je lažje pisati v maternem jeziku. Z dragim že nekaj let ne hodiva na morje, ker nisva ljubitelja ležanja na plaži in praženja na soncu, ampak imava raje izlete, kjer si lahko ogledava kakšno znamenitost, ali pa oddih za vikend v toplicah, ki je po navadi mešanica sprehodov, ogledov in kopanja. Prejšnji teden je precej na hitro prišlo do odločitve, da se z dragim čez vikend odpraviva v Terme Dobrna. Sobo se da rezervirati tudi na njihovi spletni strani, vendar so imeli ravno takrat neke tehnične težave in nisem mogla oddati rezervacije, tako da sem jim pisala na elektronski naslov in v roku ene ure je bilo vse urejeno, rezervacija pa v žepu. :D 

V Dobrno sva se odpravila v petek po kosilu, ker je bil tisti dan dragi še v službi. Tja sva prispela po kaki uri in pol, kjer sva se v hotelu Vita prijavila in potem odpravila peš do hotela Park, v katerem sva bivala. Odločila sva se za paket "Poletne počitnice", v katerem je cena za polpenzion manj kot 40 € in je zelo ugodna cena, predvsem za družine. V Termah Dobrna so trije hotelski kompleksi, v katerih se lahko biva (Vita, Vila Higiena, Park). Hotel Vita je glavni hotel, saj so v njem centralna recepcija, restavracija, bazeni, Dežeča savn, medicinski center s terapijami ... V tem hotelu sva se kar precej zadrževala in moram reči, da je bilo osebje povsod zelo prijazno.


Midva sva bivala v hotelu Park, nasproti katerega je zdravilišče in ki leži ob samem zdraviliškem parku, torej je okolje zelo prijetno. Ob parku je bazenček, ob katerem je kar prijetno sedeti, čeprav bolj zvečer, ker večino dneva nanj sije sonce in je prevroče. Ker sva vzela paket s polpenzionom, sva v tem hotelu zajtrkovala in večerjala in moram reči, da je bila hrana več kot odlična. Na voljo je bil ruski bife, torej si lahko jedel, kaj si želel in kolikor si hotel.


Če boste brskali po spletni strani www.terme-dobrna.si, boste lahko prebrali, da se terme v Dobrni prvič omenjajo v 15. stoletju. Zdravilišče je velih razmah doživelo že v 19. stoletju, po drugi svetovni vojni pa so se ljudje začeli množično zgrinjati v Dobrno. Sedanji hotel Park je bil zgrajen 1872, hotel Vita pa skoraj 100 let pozneje zaradi nagle rasti zdravilišča. 

Sam zdraviliški park je bil postavljen pred 200 leti. Prva je bila postavljena kostanjeva aleja, ki je povezala naselje Dobrna in Zdraviliški dom, pozneje pa so začeli nastajati še drugi parkovni nasadi. Park krasijo tudi razni cvetlični nasadi, tako da je sprehod po njem zelo prijeten. 


Čisto blizu hotela Park stoji zdravilišče, v katerem lahko dopustniki rezervirajo kopeli za sprostitev, ob zdravilišču pa je paviljon, kjer ob sobotah ob prijetni ambienci potekajo poroke. Z dragim sva se pogovarjala, koliko  mora biti poroka na prostem prijetnejša od vseh ceremonij, ki so značilne za našo ljubo vas (sem hotela napisati Prekmurje, ampak verjetno se ne držijo več povsod in čisto vsi starih navad). 


Za ogled raznih znamenitosti je treba pešačiti malce dlje od hotelskega kompleksa, še boljše pa je najeti kolo ali pa se odpraviti na enodnevni izlet z avtom (znamenitosti si lahko pogledate tukaj). Ker sva midva v Dobrni preživela samo en popoldan in en cel dan, v nedeljo pa sva se itak po zajtrku odjavila in odpravila proti domu (še prej pa ustravila v Mariboru), sva tisti dan in pol raje preživela na sprehodu po zdraviliškem parku in ob bazenu. Sprehodila pa sva se do Marijine cerkve, od koder je prav lep razgled na vas in okoliške hribe. 


Ko se nisva potepala po parku ali kopala, pa sva jedla. :P Kosilo sva pojedla v restavraciji May v hotelu Vita. Ker že zelo dolgo nisva jedla lignjev, sva jih naročila oba in moram reči, da so bili zelo okusni. 
V restavraciji May je bila tudi odlična ponudba koktejlov, tortic in smoothijev, čeprav je bil meni osebno smoothie preveč sladek. 


Več o izletu pa si lahko pogledate v videu. :)



Tale post je malce drugačen od mojih stalnih lepotnih postov, ampak upam, da vam je kljub vsemu všeč in je mogoče katera dobila idejo, kam se lahko odpravi na kratek oddih (ampak verjetno vas gre večina tako ali tako na morje). Z dragim sva zelo uživala na tem kratkem oddihu in v Dobrni je res krasno, tako da priporočam obisk. Pa da ne bo katera mislila, da hvalim zato, ker bi bila plačana ali kaj podobnega. Gre za moje osebno mnenje in izkušnjo. Hvala za pozornost!

Yorum Gönder

0 Yorumlar